OKAZJA! SEZONOWA OBNIŻKA CEN KLASYCZNYCH, SZWEDZKICH PIECÓW ŻELIWNYCH

Kategorie produktów

Patelnia do smażenia, głęboka 24cm, stalowa rączka Skeppshult

  • Index:
    0004
  • Gwarancja:
    25 lat
  • Dostępność:
    wysyłka 2-3 dni
  • Waga:
    2,4 kg
  • Wymiary:
    śr. 24 cm, wysokość krawędzi: 5 cm
  • Producent:
    Skeppshult

Więcej szczegółów

Stan: Produkt na zamówienie

Cena:

349,00 zł

Patelnia do smażenia głęboka 24cm, stalowa rączka Skeppshult

Smak potrawy zależy w dużej mierze od rodzaju naczynia, w którym została ona przyrządzona. Specyficzne cechy naczyń żeliwnych sprawiają, że gotowanie w nich jest zdrowe, szybkie, a potrawy mają niepowtarzalną jakość.

Właściwie pielęgnowane będą towarzyszyć nam przez lata, dodając naszej kuchni uroku i magicznego charakteru. Dodatkowo im będą starsze, tym ich właściwości będą coraz lepsze.

NAJWAŻNIEJSZE CECHY PATELNI:

  • Zachwyca swoim pięknem i funkcjonalnością
  • Ręcznie wykonana z użyciem 100% naturalnych surowców, wolnych od związków chemicznych
  • Równomiernie rozprowadza ciepło, pozwalając na szybkie przygotowanie potrawy
  • Długo trzyma temperaturę
  • Posiada grube (6mm) i wklęsłe dno, pozwalające utrzymać stabilność podczas gotowania
  • Może być używana na otwartym ogniu, kuchniach gazowych, ceramicznych, a w szczególności polecana dla indukcyjnych płyt grzewczych. Może być stosowana w piekarniku
  • Odporna na zarysowania
  • Nie powoduje zadrapania powierzchni grzewczej płyt ceramicznych i szklanych
  • Gotowa do natychmiastowego użycia - dzięki zaimpregnowaniu już w fazie produkcji specjalnie przeznaczonym do tego celu gorącym olejem roślinnym
  • Do usunięcia zabrudzeń wystarczy gorąca woda, bez detergentów
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce
  • Posiłki przygotowywane w naczyniach żeliwnych SKEPPSHULT są wzbogacane o dodatkowe ilości żelaza - pierwiastka niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zjawisko to jest szczególnie widoczne, gdy w procesie gotowania używany jest ocet winny, wino lub cytryna
  • Posiada atest PZH

Uwagi:
Gotowanie wody np. na makaron, kompot itp. w naczyniach żeliwnych nie jest wskazane, gdyż wiąże się to z możliwością wypłukania oleju z impregnowanej powierzchni naczynia. W trakcie i po skończonym użytkowaniu powinno się nasmarować naczynia olejem roślinnym, masłem lub margaryną, a co pewien czas poddać je powtórnemu domowemu olejowaniu. Do mycia nie wolno stosować detergentów, a jedynie gorącą wodę z użyciem gąbki lub szczotki do naczyń. Po każdym myciu powinno się dokładnie wysuszyć naczynie. Posiłki mogą być serwowane bezpośrednio z naczyń żeliwnych, ale nie zaleca się przechowywania w nich żywności.

 

Jak dbać o produkty żeliwne

Produkty żeliwne SKEPPSHULT są produkowane zgodnie z najwyższymi normami jakości. Wszystkie naczynia żeliwne są wytwarzane ręcznie, do procesów produkcji używane są surowce uprzednio poddane dokładnym badaniom. Produkty są przyjazne środowisku "ENVIRONMENT FRIENDLY" i wymagają bardzo prostej pielęgnacji, bez użycia chemicznych środków czystości (płynów do mycia naczyń etc.).

W momencie zakupu każde naczynie jest w pełni gotowe do natychmiastowego użycia, ponieważ uprzednio zostało zaimpregnowane specjalnie przeznaczonym do tego celu gorącym olejem roślinnym.

Przed pierwszym użyciem należy jedynie wypłukać naczynie pod bieżącą wodą oraz dokładnie wysuszyć, aby pozbyć się ewentualnego pyłu.

Podczas mycia naczynia należy używać wyłącznie gorącej wody oraz gąbki/szczotki do mycia naczyń.
Trzeba dokładnie wysuszyć naczynie żeliwne.
Posiłki można podawać bezpośrednio z naczynia, ale nie zaleca się przechowywania pożywienia w naczyniach żeliwnych.
Produkty żeliwne nie powinny być myte w zmywarkach do naczyń. Podczas smażenia oraz po zakończeniu należy nasmarować naczynie olejem do gotowania, masłem lub margaryną.

Powtórne olejowanie

W celu właściwej pielęgnacji naczynia, wskazane jest co pewien czas powtórne jego olejowanie. W tym celu należy umieść naoliwione naczynie na rozgrzanej płycie grzewczej lub w piekarniku (upewniając się wcześniej, że produkt nie ma drewnianej rączki) i pozwolić, aby ścianki żeliwne zaabsorbowały olej znajdujący się w naczyniu.

Po zdjęciu naczynia z płyty i ostygnięciu trzeba usunąć nadmiar pozostałego oleju ze ścianek naczynia za pomocą suchej szmatki. Należy pamiętać, że czynności te muszą być wykonywane w miejscu dobrze wentylowanym.

W PRZECIWIEŃSTWIE DO INNYCH PRODUKTÓW, NACZYNIA ŻELIWNE IM DŁUŻEJ SĄ UŻYWANE TYM BARDZIEJ POTWIERDZAJĄ SWOJE CECHY I JAKOŚĆ. ZAKUP PRODUKTU ŻELIWNEGO FIRMY SKEPPSHULT TO NIE WYDATEK, ALE INWESTYCJA NA DŁUGIE LATA...

Jak dbać o produkty żeliwne - pobierz pdf

Firma Skeppshult

Początki fabryki sięgają roku 1906. Jej pierwszym założycielem był Charles E. Andersson, który postanowił zlokalizować nową fabrykę w miejscowości Skeppshult nad rzeką Nissan. Od tamtego czasu minęło już ponad sto lat, świat pędzi do przodu, zmienia się, a w tych zmianach często nie liczy się z dobrem człowieka i natury. Jednak nie w Skeppshult. Tutaj wiele się wydarzyło, a jednocześnie tak niewiele uległo zmianie. W fabryce nadal ceniona jest wiedza człowieka, jego doświadczenie, kunszt i mistrzostwo. Nadal dba się tu o to, by produkty nie zawierały dodatków chemicznych oraz nie były powlekane żadną warstwą wierzchnią, która mogłaby emitować szkodliwe, toksyczne substancje w procesie gotowania bądź smażenia.
Ponadto w firmie Skeppshult zwraca się też szczególną uwagę na to, aby podczas produkcji, jak najmniej szkód wyrządzać naturalnemu środowisku.

 Naczynia żeliwne szwedzkiej firmy Skeppshult są znane na całym świecie, gdyż słyną ze znakomitych właściwości, najwyższej jakości i wytrzymałości. Cały proces produkcyjny począwszy od projektu, a skończywszy na opakowaniu odbywa się wyłącznie
w Szwecji, a odlewnia Skeppshult jest jedyną fabryką w Skandynawii, która wytwarza żeliwne produkty gospodarstwa domowego.

Kontakt

W przypadku pytań - prosimy wypełnić poniższy formularz:

Copyright © 2013 Gaja Centrum SC Wszystkie prawa zastrzeżone.